5 Mayıs 2010 Çarşamba

MARMARİS



MARMARİS’E NASIL GİDİLİR?
Hava: Uluslararası Dalaman Havalimanı’na ,Marmaristen 85km uzaklıktadır.
Kara: Büyük şehirlerden Marmaris’e doğrudan otobüs bağlantısı bulunmaktadır.
Marmaris-İstanbul arası 758 km ; Marmaris-Ankara arası 843km ; Maramaris-İzmir arası 290 km.
Deniz: Yunan Rodos Adası’ndan araba vapuru vardır
MARMARİS’TE NE YENİR?
RESTORANLAR

Turistik bir yöre için fazla sayıda restoranı içinde bulunduran Marmaris’te herkesin damak zevkine hitap eden yemekler bulmanız mümkün.Klasik Türk Mutfağı’nın yanı sıra Etnik (Akdeniz Mutfağı,Çin,İtalyan)yemeklerinin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.
MARMARİS’TE NEREYE GİDİLİR?
Avrupa Çevre Eğitimi Vakfı’nın uygulamaya koyduğu‘Mavi Bayrak’ uygulaması ile özellikle yabancı turistlerin tatil yapacakları beldeleri seçerken dikkat ettiklerileri en önemli unsurlardan biri haline gelmiştir.Marmaris’te 3 tane plaj mavi bayrak almayı başarmıştır,bunlar:
İçmeler,Turunç,Pamucak
Marmaris’te İçmeler,Kadırga ve bir deniz mağarası olan Fosforlu’ya düzenlenen ‘Mavi Turları’ kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Doğal piknik alnlarını da içinde bulunduran Marmaris Ormanlarında, doğanın o eşsiz güzelliğinde sevdiklerinizle hoşca vakit geçirebilirsiniz.
Mobil tatil isteyen turistler için Marmaris’te bir çok kamp alanı da bulunmaktadır.
Yatlara ve Yat Sporuna ilgi duyuyorsanız Kasım ayında Marmaris’teki Uluslararası Yat Kupası Regettası’nı kaçırmamanızı öneririz.
Vaktiniz varsa 1 – 2 gün Datça’ya kaçın deriz. Datça’nın koylarında Marmarisinkilerenispeten çok daha az turist bulacaksınız. Bunun baş sebebi Marmaris – Datça yolunun çok virajlı olması. Datça’ya karayolundan erişimdeki zorluk belkide bu güzel yörenin dejenerasyonunu önleyecek.
AphrodisiasBiraz macerayı seviyorsanız ve 3 saatlik bir araba yolculuğu sizi sıkmazsa size önereceğimiz bir başka yer de Aphrodisias olacak. New York Üniversitesinin desteğiyle kazı çalışmaları yapılan bu antik kent inanın Efes kadar güzel.
MARMARİS’TE NEREDE KALINIR?
Bölgede çok sayıda büyük tatil köyü ve küçük oteller veya pansionlar bulabilirsiniz. Yaz aylarında rezervasyon yaptırmazsanız yer bulmakta zorlanabilirsiniz.
Konaklama Fiyatları 50 YTL ve 300 YTL arasında değişmektedir.

Antalya-Kurşunlu Şelalesi






Kurşunlu Şelalesi
Kurşunlu Şelalesi, Antalya‘ dan 18 km. uzaklıkta ve Nilüfer Gölü doğal güzellikleriyle görülmesi gereken yerlerdendir. Bölgedeki akarsuların ortak amacı Akdeniz‘ e ulaşmaktadır. Bu amaçla Toros Dağlarının yamaçlarından itibaren bazen yer üstünden ve bazen de yer altından oldukça ilginç yolculuklar yaparlar. Bu sırada eşine ender rastlanır güzellikte çağlayanlar oluştururlar. Bu çağlayanların sayısı 20′ den fazladır. En güzelleri Antalya‘nın 15 km. kuzeyindeki Düden Şelalesi 18 km. batısındaki Kurşunlu Şelalesi ve Manavgat‘ ın 3 km. kuzeyindeki Manavgat Şelalesi‘ dir.
Kurşunlu Şelalesi‘ ne su 18 metre yükseklikten dökülmekte ve küçük şelaleciklerle 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde kalmaktadır. Bu alan 1986 yılında park haline getirilerek ziyarete açılmıştır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Piknik alanı içinde; manzara seyir terasları, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu, tuvalet vardır.
Kurşunlu Şelalesi, belki size Antalya Bölgesi içindeki, diğer şelaleler kadar büyük ve şaşırtıcı gelmeyebilir. Ancak bu küçük şelale etrafındaki Orman Bakanlığı‘ nca düzenlenen piknik alanı, şelaleden inen suyun akıp gittiği küçük bir derenin kenarında yer alan yaya gezinti yolu, bitki zenginliği yönünden, Antalya‘ nın en ilginç yerlerinden birisidir. Özellikle bu gezinti yolu üzerinde ve Bitki Tüneli olarak adlandırılan bu bölümde, kış hariç diğer mevsimlerde bin bir çeşit bitki türü dikkatleri üzerine çeker.
Kurşunlu Şelalesi‘ ne hemen yanında yer alan piknik alanının kuzeybatısında yer alan merdivenlerden inilerek ulaşılır. On metre kadar yükseklikten düşen su, aşağıda küçük bir gölcük oluşturur. Bu küçük gölün batı yönünde çevre düzeni çalışmaları sırasında restore edilmiş bir su değirmeni vardır. Mevsimine göre, etrafı sık yeşilliklerle sarılmış bu küçük gölde, tatlı su kaplumbağaları, yengeçler ve balıklar bulunur.
Kurşunlu Şelalesi‘ nin Piknik Alanı ise; gürül gürül akan çeşmeleri, piknik bankları, düzenli çöp bidonları, ızgaralı ocakları, oyun alanları ile size tam bir piknik konforu sağlar.
“Şelale çok yönlü olmakla beraber “bitki tüneli ve 200 yıllık su değirmeni “Antalya‘ da görülmeden geçilmemesi gereken yerler arasına Kurşunlu Şelalesi‘ ni de katıyor.
Ulaşım
Kurşunlu Şelalesi‘ ne, Antalya‘ dan Aksu kasabası yönüne gidildiğinde, Antalya Havaalanı‘ ndan 3 km. kadar sonra, yol levhalarından da anlaşılacağı gibi, sola sapılarak gidilir. 8 km’ lik asfalt yol, bahçeler ve tarlalar arasından geçerek sizi, otomobil ile on-onbeş dakika içinde Kurşunlu Şelalesi‘ ne ulaştırır. Ulaşım, belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanabilmektedir.
Nerede kalınır?
Kurşunlu tabiat parkı içerisinde konaklama imkanı yok. ama kemer, belek ve antalya bölgeye çok yakın; buralarda konaklayabileceğiniz çok hoş oteller bulunuyor. antalya’da kalıp bölgeye günübirlik olarak gelebilirsiniz.